Annons
Danska posten har fått ISO20000 certifiering. Skriv ut Skicka sidan
2008-05-20 08:05

Den danska posten med över 400 anställda har precis fått den eftertraktade ISO20000 certifieringen klar. Därmed skriver Dansk certifiering under på att it-avdelningen har kontroll över sina processer för drift och support.

Certifieringen har skett efter grundlig inspektion på plats – också kallat en audit. Danmarks post är den första verksamhet som har fått detta certifikat i Danmark.

IT-avdelningen levererar drift och support till över 100 produktionssystem och 50 administrativa system hos posten i Danmark. ISO 20000 certifieringen är ett bevis på att avdelningen kan säkra leveransen till sina kunder. Kunden omfattar i detta hänseende sju avdelningar i Danmarks post. Certifikatet är ett uttryck för att it-avdelningen har en drivkraft att jobba med löpande förbättringar. Det handlar t ex om hur man planerar tester av ändringar i it-miljön och hur man hanterar fel och förebygger att de återkommer.

-Ett av de centrala elementen är vår driftreview där vi gör en 360 graders analys på de mindre it systemen. Vi kontrollerar bl a avtal på programvara med 3:e part, testar backuper, analyserar registrerade fel under den senaste perioden, kostnaderna osv. Efter driftsreview’n utarbetar vi en förbättringsplan för de mindre it-systemen som vi diskuterar med kunden, så att vi kan förbättra kvaliten i det konkreta systemet, säjer driftchefen Michael Ørnø, Post Danmark Informationsteknologi.

>>tillbaka

 

Annonser

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Vill du annonsera på ITIL.se? Skicka ett mail till info@itil.se så kontaktar vi dig!

Sök

Webbfrågan

Har ni en Change Manager eller Förändringsansvarig?
 

ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited.
ISO® är ett registrerat varumärke hos International Organization for Standardization (ISO).
ITIL.se och webbplatsens innehåll är inte på något sätt associerat med eller understött av AXELOS Limited.
© Copyright itil.se